Tre klassiska sätt att dra ner på matkostnaderna
Dessa tre tips är klassiska av det enkla skälet att de i stort sett alltid funkar.

- Planera vad du ska äta under veckan, och veckohandla om det går. Vet du redan på väg hem från skolan/jobbet vad du ska laga till middag och att ingredienserna finns hemma slipper du falla för dyr färdig-/snabbmat. Om du försöker handla bara en eller ett par gånger i veckan blir du inte lika ofta frestad av saker du inte behöver i affären.
- Storkok. Laga extra mycket mat och frys in i portionsförpackningar, så är det lätt att ta ut och tina och värma när du inte orkar laga mat, har slut på pengar eller behöver en lunchlåda. Nästan all mat går att frysa – soppor och grytor blir nästan bättre av att lagras ett tag.
- Det mest klassiska tipset: handla inte hungrig. Vissa köper alldeles för mycket när de är hungriga, själv irrar jag mest omkring i butiken och glömmer viktiga saker som jag skulle handla, så jag måste gå tillbaka senare.


Trackback