Ugnspannkaka
4 portioner
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 krm salt
40 g smör
1 paket bacon 140 g - 13 kr
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret.
Vispa sedan ägg, mjöl, salt, mjölk och det smälta smöret i en bunke.
Smörj en långpanna och fördela smeten jämnt över hela plåten.
Sätt in plåten i ugnen och grädda pannkakan i ca. 20 minuter.
Tips! Du kan också vispa ner bacontärningar i smeten innan du häller smeten i plåten.
Eller äta bacon vid sidan om, men jag tycker att bacontärningar i pannkakan är GODAST!
Exempel på tillbehör: sylt och grädde.

4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 krm salt
40 g smör
1 paket bacon 140 g - 13 kr
Sätt ugnen på 225 grader.
Smält smöret.
Vispa sedan ägg, mjöl, salt, mjölk och det smälta smöret i en bunke.
Smörj en långpanna och fördela smeten jämnt över hela plåten.
Sätt in plåten i ugnen och grädda pannkakan i ca. 20 minuter.
Tips! Du kan också vispa ner bacontärningar i smeten innan du häller smeten i plåten.
Eller äta bacon vid sidan om, men jag tycker att bacontärningar i pannkakan är GODAST!
Exempel på tillbehör: sylt och grädde.


Trackback