Blåbärspaj
Jättegott och det går snabbt och det är lätt att göra :)
Det tar kanske 20 minuter!
Till pajdeg behöver du:




Socker, Vetemjöl och Margarin!
(valfritt vad man vill ha till.. jag valde blåbär och lite hallon!)
Ingredienser:
125g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Socker
+ Blåbär och hallon.
Så gör du:
Ugnstemperatur: 200-225 grader.
Blanda mjölet och sockret i en bunke,
tillsätt lite vatten också, ca 1 msk.
Dela upp smöret i små tärningar och knåda in det med sockret och mjölet.
Knåda ihop det tills att det blir en grynig massa.
Ställ sedan in den i kylen en stund.
Ta sedan en pajform och smöra in den, lägg därefter i
blåbären och hallonen så att det täcker hela botten.
Smula pajdegen över blåbären och hallonen och IN I UGNEN! :)
Vänta i ca. 10 min, sen är det bara att njuta av pajen
tillsammans med vaniljsås eller glass.
Tips! För en tjockare pajdeg - blanda i potatismjöl i degen!

Det tar kanske 20 minuter!
Till pajdeg behöver du:




Socker, Vetemjöl och Margarin!
(valfritt vad man vill ha till.. jag valde blåbär och lite hallon!)
Ingredienser:
125g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Socker
+ Blåbär och hallon.
Så gör du:
Ugnstemperatur: 200-225 grader.
Blanda mjölet och sockret i en bunke,
tillsätt lite vatten också, ca 1 msk.
Dela upp smöret i små tärningar och knåda in det med sockret och mjölet.
Knåda ihop det tills att det blir en grynig massa.
Ställ sedan in den i kylen en stund.
Ta sedan en pajform och smöra in den, lägg därefter i
blåbären och hallonen så att det täcker hela botten.
Smula pajdegen över blåbären och hallonen och IN I UGNEN! :)
Vänta i ca. 10 min, sen är det bara att njuta av pajen
tillsammans med vaniljsås eller glass.
Tips! För en tjockare pajdeg - blanda i potatismjöl i degen!


Trackback