Blåbärspaj

Jättegott och det går snabbt och det är lätt att göra :)
Det tar kanske 20 minuter!

Till pajdeg behöver du:





Socker, Vetemjöl och Margarin!
(valfritt vad man vill ha till.. jag valde blåbär och lite hallon!)


Ingredienser:

125g Smör
3 dl Vetemjöl
1 dl Socker

+ Blåbär och hallon.

Så gör du:

Ugnstemperatur: 200-225 grader.

Blanda mjölet och sockret i en bunke,
tillsätt lite vatten också, ca 1 msk.

Dela upp smöret i små tärningar och knåda in det med sockret och mjölet.
Knåda ihop det tills att det blir en grynig massa.
Ställ sedan in den i kylen en stund.

Ta sedan en pajform och smöra in den, lägg därefter i
blåbären och hallonen så att det täcker hela botten.

Smula pajdegen över blåbären och hallonen och IN I UGNEN! :)

Vänta i ca. 10 min, sen är det bara att njuta av pajen
tillsammans med vaniljsås eller glass.

Tips! För en tjockare pajdeg - blanda i potatismjöl i degen!







Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback